Hitachi představuje novou řadu pokročilých vysoce výkonných instalačních DLP projektorů, včetně modelů s historicky nejvyšším jasem

Vysoce kvalitní obraz, flexibilní instalace a nízké celkové náklady (TCO)

MAIDENHEAD, VELKÁ BRITÁNIE, 12. června 2013 – Hitachi Europe Ltd., Digital Media Group dnes oznámila, že rozšíří svou řadu instalačních projektorů o tři modely s nejvyšším výkonem, jaké kdy byly v této společnosti vyrobeny. DLP projektory nové řady 9000 disponují úrovněmi jasu až 10 000 lumenů a pokročilými funkcemi pro poskytování obrazu mimořádně vysoké kvality, společně s flexibilní instalací a nízkými požadavky na údržbu.

„Tyto tři nové projektory nejsou pouze modely s nejvyšším jasem, které jsme kdy vyrobili, ale jsou rovněž nabity množstvím pokročilých funkcí zajišťujících vysokou kvalitu, obraz s intenzivními barvami je doplněn flexibilními možnostmi instalace a extrémně nízkými požadavky na údržbu“, řekl Axel Kutschke, Senior Manager divize Presentation Products skupiny Hitachi Digital Media Group. „Díky vestavěnému duálnímu barevnému kolečku, technologiím Hitachi Accentualizer a High Dynamic Contrast Range a duálním lampám v kombinaci s designem nenáročným na údržbu jsou tyto modely ideální pro velké prostory a další profesionální aplikace, jako například inscenování (staging), prodej nebo digitální značky v oblastech, kde je vyžadován nepřetržitý provoz projektorů“.

Nová řada 9000 zahrnuje XGA projektor CP-X9110 s jasem 10 000 lumenů, WXGA projektor CP-WX9210 s jasem 8 500 lumenů a WUXGA projektor CP-WU9410 s jasem 8 500 lumenů. Všechny tři modely obsahují vestavěné duální barevné kolečko umožňující uživatelům pomocí dálkového ovladače přepínat mezi režimem vysokého jasu nebo režimem bohatých barev, v závislosti na okolních podmínkách.

Jedinečná funkce Hitachi Accentualizer vylepšuje ostrost, lesk a odstíny obrazu pomocí pokročilé technologie zpracování obrazu a lze ji nastavit, aby bylo možno zajistit přesnou reprodukci barev v jakémkoli prostředí. High Dynamic Contrast Range (HDCR) je další jedinečný technologický průlom společnosti Hitachi, který poskytuje vysoce vnímané kontrastní poměry pro promítaný obraz, což je efektivní zejména v podmínkách se zvýšeným jasem.

Systém duální lampy, dostupný u všech modelů, může fungovat společně pro vysoký jas nebo individuálně pro delší životnost lampy. Lampy se v případě poruchy přepínají automaticky a v režimu Alternative mohou fungovat nepřetržitě pro zajištění 24hodinového provozu. Dobu používání lampy, dobu používání filtru, dobu projekce a IP adresu lze monitorovat za účelem usnadnění údržby prostřednictvím LCD panelu v zadní části projektoru. Díky novému pokročilému systému chlazení a vysoce výkonnému filtru, který by měl mít až 50krát vyšší životnost, než běžný filtr, by však měla být údržba minimální.

Vestavěná funkce Edge Blending je pouze jednou z funkcí umožňujících u všech těchto modelů flexibilní instalaci. Mezi další patří výkonná funkce Geometric Correction pro projekci na množství zakřivených nebo hranatých povrchů, skvělý posuv objektivu umožňující pohodlnou montáž a možnost projekce pod úhlem 360 stupňů, poskytující řadu možností projekce. Kromě toho je k dispozici pět vyměnitelných objektivů pro přizpůsobení různým velikostem projekčních ploch a prostředí pro instalaci.

Každý projektor disponuje čtyřmi digitálními vstupy - dvěma HDMI, DVI-D a HDBaseT připojením, díky čemuž lze signály přenášet bez zhoršení kvality obrazu pomocí standardních kabelů sítě LAN (Cat5e/6) ze vzdálenosti až 100 m. Všechny tři modely mají kontrastní poměry 3 000 : 1.

Model CP-WU9410 bude v Evropě k dispozici v září, zatímco další dva modely budou následovat v listopadu.